Oncologie Netwerk
Midden Gelderland

Oncologie Netwerk Arnhem Noord

Wanneer u te maken krijgt met kanker verandert er veel in uw leven. Vaak komt u in contact met meerdere zorgverleners. Dan is een goede samenwerking van belang.

Oncologisch netwerk Arnhem–Noord is een team van gespecialiseerde zorgverleners.
Wij bieden u vanuit verschillende invalshoeken ondersteunende begeleiding tijdens en na de medische behandeling van kanker. In het netwerk zijn we op de hoogte van elkaars werkwijze en kunnen de behandelingen op elkaar afgestemd worden. Samen met u streven we ernaar uw kwaliteit van leven te optimaliseren.

Contactpersoon:
Tineke Oostijen 
ArnhemNoord@oncologienetwerkmiddengelderland.nl


Acupunctuur

De acupuncturist kan helpen bij: misselijkheid en braken bij chemotherapie, vermoeidheid en slapeloosheid, opvliegers en zweten bij hormoontherapie, verminderde eetlust, droge mond, pijnklachten, neuropathie door chemotherapie en gevoelens van somberheid en angst.

Acupunctuur kan goed als aanvullende behandeling naast een reguliere behandeling worden ingezet bij kanker. Zowel rondom de behandelingen met chemo-, radio- of hormoontherapie als tijdens de herstelperiode nadien. Het kan ondersteuning bieden en verlichting geven van bijwerkingen en de kwaliteit van leven verhogen.

Praktijk voor Acupunctuur Ilse Tomassen
Ilse Tomassen
Gezondheidscentrum
Onder de Linden

Onder de Linden 21-2
6822 KG Arnhem
Medisch Centrum Westerkade
Broekstraat 2
6828 PZ Arnhem
06-30621426
ilse.tomassen@upcmail.nl
www.acupunctuur-arnhem-oosterbeek.nl


Therapeutisch Centrum Sonsbeek
Tineke Oostijen
Staringstraat 81
6821 DN Arnhem
Gezondheidscentrum
Onder de Linden

Onder de Linden 21-2
6822 KG Arnhem
026-3700296
info@praktijksonbeek.nl
www.praktijksonsbeek.nl


Diëtetiek

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en diëten. Wanneer u de diagnose kanker heeft of heeft gehad, kunnen er veel vragen ontstaan over wat u wel en niet zou kunnen eten. Vaak kunt u zelf iets bijdragen aan uw gezondheid door op uw voeding te letten: een goede voeding kan vaak invloed hebben op de behandeling en het genezingsproces. Er zijn echter ook dingen die u beter niet kunt doen. 

Verder kunnen er tijdens de behandeling klachten optreden zoals slikklachten, maagdarmklachten, smaakverlies, misselijkheid, aankomen of juist afvallen. Een deel van de klachten komt natuurlijk door behandelingen zoals bestraling en medicatie, maar dieetadviezen die op uw situatie zijn toegespitst kunnen de klachten verlichten en u ondersteunen.

Diëtistenpraktijk Vitasens
Anja Daniëls
Onder de Linden 21-7
6822 KG Arnhem
Gezondheidscentrum Velperweg
Velperweg 71, 6824 HH Arnhem
026-3513514
info@vitasens.nl
www.vitasens.nl

Behandeling 
aan huis
Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op het effect van de ziekte op het dagelijkse leven. Uitgangspunt is het mogelijk maken van de voor u belangrijke activiteiten. We kijken hierbij naar u als persoon, de activiteit en de omgeving waarin de activiteit wordt uitgevoerd. U leert hoe u meer kunt doen met minder energie en pijn, door activiteiten bijvoorbeeld anders te doen of inspanning en rust beter af te wisselen. Verder geven we advies over woningaanpassingen en de inzet van hulpmiddelen.
Daarnaast is er aandacht voor de mantelzorger om overbelasting te voorkomen. We kijken naar wat de mantelzorger kan doen om u te ondersteunen in uw dagelijkse handelingen.
Samen wordt de afweging gemaakt hoe dit voor u beiden op een efficiënte en comfortabele manier, kan worden uitgevoerd.Ergotherapie Sadik
Bezoeklocaties:
Simon Stevinweg 27
6827 BS Arnhem
Behandelbank
Hollandweg 52
6843 JP Arnhem
Gezondheidscentrum Musis
Velperbuitensingel 15
6811 AH Arnhem
Fysio Donders
Velperweg 8
6824 BH Arnhem

Marjon Thijssen
06-51160143
m.thijssen@ergotherapiesadik.nl
ergotherapiesadik.nl

Behandeling
aan huis


 

Toegang Ergotherapie
Jeannica Ezendam
Geitenkamp 34, Arnhem
06-26202992
jeannica@toegangergotherapie.nl
www.toegangergotherapie.nl

Behandeling
aan huis

 

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten in de oncologie netwerken zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met en na de behandeling van kanker. Veel voorkomende klachten die bij kanker op kunnen treden zijn pijn, vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verlies van uithoudingsvermogen/spierkracht en een verminderde balans. De fysiotherapeut kan u helpen om op uw niveau fit te worden en te blijven. De fysiotherapeut behandelt ook de klachten die u kunt krijgen als gevolg van de behandelingen denk hierbij aan oedeem, verminderde spierkracht, stijve gewrichten, stug littekenweefsel, vermoeidheid en pijn in je lichaam. In de behandeling kunnen onder andere mobiliserende technieken, oefentherapie, massagetherapie, compressietherapie, ontspanningstherapie ingezet worden om behandeldoelen te bereiken.Fysio Donders
Eline Opdam
Velperweg 8
6824 BH Arnhem
026-4433523
info@fysiodonders.nl
www.fysiodonders.nl

Behandeling 
aan huis

Fysiotherapie en Manuele therapie Velperweg
Paula Post
Velperweg 71
6824 HH Arnhem
026-4453719
info@fysiovelperweg.nl
www.fysiovelperweg.nl

Behandeling 
aan huis

Arnhem Noord Fysiotherapie
Ard Kelderman en
Marjolein de Roo
Bakenbergseweg 72
6814 MK Arnhem
085-0020014
info@arnhemnoordfysiotherapie.nl
arnhemnoordfysiotherapie.nl

Behandeling 
aan huis

Preventie centrum Physique
Anne van Elleswijk
Beukenlaan 19
6823 MA Arnhem
026-3700243
anne@physique.nl
www.fysiophysique.nl

Behandeling 
aan huis


Huidtherapie

De huidtherapeut kan u helpen bij vocht(lymfoedeem), verhardingen(fibrose) in de huid, pijn, litteken klachten en bewegingsbeperkingen. Wij maken gebruik van massagetechnieken zoals manuele lymfdrainage, bindweefsel- en fascie technieken. Daarnaast richten we ons op zelfmanagement; denk hierbij aan zelfmassage, huidverzorging, bewegings- en ademhalingsoefeningen. Wanneer u last heeft van oedeem passen we onder andere compressietherapie toe. Hieronder verstaan we zwachtelen en het aanmeten van compressie materialen. Als huidtherapeuten zijn wij gespecialiseerd in huid- en wondzorg na oncologische ingrepen. Bij het ontwikkelen van problematische littekens kunnen wij littekentherapie toepassen.


Yourskintherapist
Huid en Oedeemtherapeut
Özlem Zorluer
Gezondheidscentrum
Onder de Linden

Onder de Linden 21-1+
6822 KG Arnhem
06 57173165
info@yourskintherapist.nl
www.yourskintherapist.nlHuisartsenzorg

De huisarts heeft een belangrijke rol in de verschillende fasen van het (oncologisch) zorgtraject als continue factor en gesprekspartner voor de oncologische cliënt. In overleg met u kan de huisarts u binnen de huisartsenpraktijk doorverwijzen naar een praktijkondersteuner huisartsenzorg (POH).
Als er geen behandelmogelijkheden meer zijn, zetten we ons in om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te waarborgen.

Massage en Oncoreflexmassage

De massagetherapeut kan helpen het contact met en het vertrouwen in het lichaam te herstellen. Maar misschien nog belangrijker; het kan symptomen van pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie en depressieve gevoelens verminderen. Het kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden, voor, tijdens en na de behandelingen. Maar ook in de palliatieve/ terminale fase. 

Zowel lichaam en geest hebben behoefte aan ontspanning. 

De massage wordt aangepast aan uw wensen en afgestemd op uw klachten en conditie. Hierdoor raakt uw lichaam niet verder uit balans, maar ontspant.Praktijk Zorg in Juiste Balans
Eugènie Wijburg
Joubertweg 14
6861 DN Oosterbeek
Gezondheidscentrum
Onder de Linden
Onder de Linden 21-2

6822 KG Arnhem
06-58933888
info@zorginjuistebalans.nl
www.zorginjuistebalans.nl

Behandeling
aan huis in overleg

Oedeemtherapie

De oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut kan u behandelen wanneer u beperkt wordt door lymfoedeem. Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in weefsel en ontstaat door een verstoord evenwicht in aan- en afvoer van vocht. Door het oedeem is het desbetreffende lichaamsdeel vaak moeilijker te bewegen en voelt zwaar aan.

Lymfoedeem ontstaat vaak als gevolg van een operatie waarbij lymfevaten en lymfeklieren worden beschadigd of (gedeeltelijk) verwijderd of door bestralingstherapie. Tijdens de behandeling van oedeem kan de oedeemfysiotherapeut of huidtherapeut gebruik maken van massage technieken zoals manuele lymfedrainage, oedeemtherapie, bindweefseltechnieken, compressietherapie, zwachtelen, tapen, ademhalings-/ontspanningsoefeningen en oefentherapie.Fysio Donders
Eline Opdam
Velperweg 8
6824 BH Arnhem
026-4433523
info@fysiodonders.nl
www.fysiodonders.nl

Behandeling 
aan huisPreventie centrum Physique
Anne van Elleswijk
Beukenlaan 19
6823 MA Arnhem
026-3700243
anne@physique.nl
www.fysiophysique.nl

Behandeling 
aan huis


 


Fysiotherapie en Manuele therapie Velperweg
Paula Post
Velperweg 71
6824 HH Arnhem
026-4453719
info@fysiovelperweg.nl
www.fysiovelperweg.nl

Behandeling 
aan huisArnhem Noord Fysiotherapie
Ard Kelderman en
Marjolein de Roo
Bakenbergseweg 72
6814 MK Arnhem
085-0020014
info@arnhemnoordfysiotherapie.nl
arnhemnoordfysiotherapie.nl

Behandeling 
aan huisFysiotherapie Vitaal
Fenna Beumeler Fysiotherapeut, oedeemfysiotherapeut
Eusebiusplein 61
6811 HG Arnhem
06-10205862
info@fysiotherapievitaal.nl
www.fysiotherapievitaal.nlPsycholoog

De psycholoog kan u begeleiden bij de psychische verwerking van uw ziek zijn. De diagnose kanker kan heel ingrijpend zijn en veel onzekerheid met zich mee brengen. U kunt te maken krijgen met vermoeidheid, slaapproblemen en pijnklachten. Maar ook piekeren, somberheid, angst, aandacht- en geheugenproblemen kunnen u belemmeren om een nieuw evenwicht te vinden in deze moeilijke periode. 
De psycholoog kan u en uw naasten uitleg, advies en behandeling geven. Met als doel om weer meer grip op uw leven te krijgen en meer kwaliteit van leven te ervaren.
Praktijk Een en AL
Rian van Zandwijk
Cattepoelseweg 263
6815 CD Arnhem
06-55100344
info@praktijkeenenal
www.praktijkeenenal.nl


Psychosociale therapie

De psychosociaal therapeut helpt bij het omgaan met de psychische en sociale gevolgen van kanker, de behandeling ervan en daarna, voor u en uw naasten. Wij staan stil bij onder andere de overtuigingen en de belemmeringen die veel stress kunnen opleveren.

Thema’s kunnen zijn; angst, vermoeidheid, zelfvertrouwen, werk, zingeving en/of relatie. Deze therapie is gericht op ondersteuning bij lichte tot matige problemen van psychische en sociale aard.Praktijk Zorg in Juiste Balans
Eugènie Wijburg
Joubertweg 14
6861 DN Oosterbeek
Gezondheidscentrum
Onder de Linden
Onder de Linden 21-2

6822 KG Arnhem
06-58933888
info@zorginjuistebalans.nl
www.zorginjuistebalans.nl

Behandeling 
aan huis in overleg

Verlies- en Rouwtherapie

De verlies- en rouwtherapeut begeleidt u tijdens uw ziekte. Iedereen ervaart de rouw op zijn of haar eigen wijze. Er zijn een aantal veel voorkomende klachten tijdens het rouwen zoals verdriet, een gevoel van eenzaamheid, somberheid en een lusteloos gevoel. Daarnaast ervaren veel mensen slaap- en concentratieproblemen. Afhankelijk van de hulpvraag en uw persoonlijkheid proberen we inzicht te krijgen in uw verlies- en rouwproces. Het verlies van een dierbare of van gezondheid heeft grote gevolgen. Soms lukt het niet om er alleen of met uw naasten uit te komen. Het verlies wegnemen gaat niet, maar we kunnen u helpen uw leven weer op te pakken of om goed afscheid te nemen van het leven en uw naasten.
Kei-JIJ Verlies- en rouwbegeleiding
KASAM- coach (kanker heb je samen) lotgenotencontact voor kinderen
Agmar Butcher
Sonsbeekweg 26
6814 BC Arnhem
06-14385564
info@kei-jij.nl
www.kei-jij.nl


 


Verlies en rouwbegeleider en
verpleegkundig specialist palliatieve zorg bij Thuiszorg
Groot Gelre

Ciska Zerstegen
Onder de Linden 21
6822 KG Arnhem
06-10445993
Soulshine Begeleiding
Anne Mogezomp-Heetkamp
Dominicanenweg 8
6823 PN Arnhem
06-23200814
anne@soulshine-begeleiding.nl
www.soulshine-begeleiding.nl

Behandeling
aan huis

Wijkverpleging/Thuiszorg 

De wijkverpleegkundige ondersteunt u in uw eigen, vertrouwde omgeving als dat nodig is met thuiszorg, nachtzorg en gespecialiseerde zorg. Wij bieden oncologische en palliatieve zorg in nauw contact met huisarts en specialist. Er is ook gespecialiseerde ondersteuning en begeleiding beschikbaar als u geen hulp nodig heeft bij de persoonlijke zorg. Zo zorgen wij voor passende zorg waarmee u uw leven zoveel als mogelijk kunt voortzetten zoals u wenst. U bespreekt met uw wijkverpleegkundige wat u nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn. Voor uzelf maar ook ter ondersteuning van uw dierbaren. Wij kunnen bij u thuis advies, informatie en voorlichting geven met betrekking tot vragen over uw ziekteproces op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak.


 

Thuiszorg Groot Gelre
Rosendaalseweg 485
6824 KK Arnhem
026-3639223
www.thuiszorggrootgelre.nl

Juul Diepenbroek (Wijkverpleegkundige)
06-12257717
juul.diepenbroek@thuiszorggrootgelre.nl

Ciska Zerstegen (Verpleegkundig Specialist Palliatieve Zorg)
06-10445993
c.zerstegen@thuiszorggrootgelre.nl

Behandeling 
aan huis
STMG Palliatieve zorg
026-3761533
palliatieve.zorg@stmg.nl
www.stmg.nl

Behandeling 
aan huis


Overig
Kinesiologiepraktijk Hester Vis
Hester Vis
Staringstraat 81
6821 DN Arnhem
06-30833785
hester.vis@kpnplanet.nl
www.kinesiologiepraktijk-hestervis.nl


Podotherapie Mouchart
Maaike van Straaten
Veluwestraat 44
6813 ED Arnhem
026-4465959
info@podotherapie-arnhem.nl
www.podotherapie-arnhem.nl


BodySwitch Arnhem,
Natuurlijk Gezond

Jerrold Verwey
Leidenweg 5
6843 LA Arnhem
06-51007700
arnhem@bodyswitch.nl
www.bodyswitch.nl/vestigingen/arnhem 


Dali art-therapy
Dagmar Linz
Rijnkade 75
6811 HC Arnhem
06-47363000
dali@kpnmail.nl
www.dali-art-therapy.com


Coaching LRS
Relatiebegeleiding bij kanker
Chris Zwerver
Bezoeklocaties:
De Helderheid
Van Pallandtstraat 39 – sous 6814 GM Arnhem
Home of Zen
Velperweg 95
6824 HH Arnhem
06-44464957
info@chriszwerver.nl
www.chriszwerver.nlPraktijk voor systeemtherapie / huisartsenpraktijk Medar
Saskia Verbeeten
Riethorsterstraat 40, Arnhem
06-18983528
info@saskiaverbeeten.nl
www.saskiaverbeeten.nl
Praktijk de Opgroeiwinkel
Voor kinderen, jongeren en hun gezin
Janneke de Heus
Van Oldenbarneveldtstraat 90
6827 AN Arnhem
06-18793511
info@opgroeiwinkel.nl
www.opgroeiwinkel.nl

Behandeling
aan huis in overleg